Monday, May 4, 2009

2009. 05. 07: AUXES vs. CHALLENGER, sBACH, THUG JAZZ @ SIRÁLY


Az estét Pándi Balázs és Kovács Feri duója nyitja. A John Coltrane-Rashied Ali: Interstellar Space c. dob-szaxofon lemezét megidéző duó egy házibuli és egy Blaha Lujza téri forraltbor osztás után harmadik alkalommal is kész borzolni a kedélyeket intenzív 20 perces free jazz műsorával.

A második zenekar a nevadai sBach, amelynek vezetője Spencer Seim, a Hella alapítója és mai napig fő dalszerző-gitárosa. Az sBach zenéjének legfőbb jellegzetessége az, hogy teljesen kiszámíthatatlan. A lendületes rock témák és a kötetlenebb részek mellett, néha akár 8-bit-es hangminták is feltűnnek, melytől az egész egyik pillanatról a másikra olyanná válik, mintha a játékkonzolok leggonoszabb szörnyei átvették volna az irányítást a kortárs pop zene felett.



Az este főzenekara sem hétköznapi felállással bír - két formáció fog játszani, a közös tagokból álló Auxes és Challanger. Előbbi a Milemarker egyik alapító tagja és dalszerzője, Dave Laney zenekara, aki itt a Challanger tagjaival játszik, míg maga a Challanger Dave és a szintén Milemarker-alapító Al Burian formációja. Mindkettő zenéjére jócskán hatottak a Dischord kiadó olyan zenekarai mint pl. a Fugazi, de míg az Auxes inkább rockosabb, néhol akár indie-s elemeket is felvonultat zenéjében, addig a Challanger egy punkosabb lendülettel operáló zenekar.


portugáliában így tolták:


www.myspace.com/sbachband
www.myspace.com/auxes
www.myspace.com/challengersounds
www.myspace.com/gorethodox

No comments:

Post a Comment