Wednesday, September 16, 2009

2009. 09 27. Sunday Session Special + fucktothemusic presents WORDSOUND SHOWCASE feat. Spectre, Sensational, Mentol Nomad, etc.Spectre azaz Skiz Fernando mint újságíró, Bill Laswell-el készített interjút, melyben beszélgetésük során kifejtette, hogy az éppen készülő The New Beats: Exploring the Music, Culture & Attitudes of Hip-Hop könyv mellett szeretné ha el tudna indítani egy kiadót ami hip-hop és vele rokon zenékkel foglalkozna, ám szellemiségében a bling-bling és a bútisékin helyett felfogásban és mondanivalóban is inkább a Bad Brains, Goverment Issue és egyéb kult punk zenekarok-ra hajaz.
Billnek annyira megtetszett az ötlet, hogy bár az interjú előtt soha nem találkoztak, önként ajánlotta fel hogy az első megjelenésekhez biztosít egy kölcsönt, hogy a kiadó el tudjon indulni. Így született meg pár óra leforgása alatt az underground dub, Hiphop zenék egyik kult kiadója a Word Sound ami nem csoda ha az évek során olyan előadók jelentettek meg a Skiznél lemezeket, mint pl. Laswell, DJ Vadim, Kevin Martin aka the Bug, MIck Harris, vagy DJ Rob ( X-ecutioners ).A kiadó aktuális turnéján az kiadó főnök Spectre mellett jön régi hű fegyverhordzója Sensational, akit bár egy albumra még Mike Patton is elcsábított az Ipecac-hoz, rendszeresen a WS-nál adja ki remek lemezeit és rendszeres vendégszereplő Spectre sorlemezein. Róla a legtalálóbb leírást az a biográfia nyújtja, mely szerint ő az a hiphopban ami a reagge-ben Lee Scratch Perry, és a jazzben Sun Ra.
A budapesti koncerten az éppen megjelent Acid&Bass lemezüket fogják bemutatni, míg a régről jól ismert lemezeikről is játszanak bőven.

A harmadik fellépő se lóg ki a sorból, Mentol Nomad bár nemrég óta tagja a Word sound csapatának, semmi kétség, hogy pár év múlva már őt is a kiadó egyik legmeghatározóbb neveként fogják emlegetni.

A live set-ek előtt és után, a Sunday Session állandó rezidensei Cadik és Suhaid pakolják a zenéket.

Belépés: 1200.-

No comments:

Post a Comment