Thursday, May 14, 2009

május 22: Good for Cows, Congs for Brums, Thug Jazz, @ SIRÁLY


Május 22. Péntek 21.00 - Színházterem

Ches Smith - dobok, Devin Hoff - bőgő

1999-ben, a Ches Smith dobos - Devin Hoff bőgős páros, más zenésztárs híján ketten kezdett el jammelgetni a próbateremben. Thelonious Monk, Ornette Coleman, Charles Mingus témákat kezdtek játszani fiatalkoruk olyan meghatározó zenekarainak zenei felfogásában, mint például a Black Flag, a Minutemen, vagy a Minor Threat. A duó az évek során saját szerzeményeket is írni kezdett és immáron Good for Cows néven adott elő, fokozatosan elhagyva a feldolgozásokat. Így születettek meg többek között olyan lemezek, mint a Society kiadónál megjelenő "Less Than or Equal to", vagy a legendás punk label, az Asian Man-nél megjelenő "Bebop Fantasy".

Devin Hoff-ot többek között Ben Goldberg, Xiu Xiu, Joshua Redman, Stephen Bernstein, Carla Bozulich, Vijay Iyer-rel közös munkáiról is lehet ismerni, de a Good for Cows mellett folyamatosan dolgozik a Why? és a Deerhoof tagjaival is.

Ches Smith a mai modern kortárs jazz és avantgarde egyik legismertebb dobosa. Jelenleg olyan zenekarok tagja, mint pl. a Marc Ribot's Ceramic Dog, Xiu Xiu, Trevor Dunn's Trio-Convulsant és a Secret Chiefs 3. Turnézott a Mr Bungle tagjaként, valamint közreműködött John Zorn számos lemezén. Most a Sirályban a Good for Cows előtt Congs for Brums néven szólókoncertet is ad.

www.myspace.com/goodforcows




http://www.youtube.com/watch?v=a4zkrZ6tq90&feature=related

1 comment:

  1. Pont akartam kérdezni, lesz-e valami a Sirályba, erre kiderül, hogy holnap. Sirályság!

    ReplyDelete